Datum: 
27 maart 2017
Locatie: 
De FilmHallen, Amsterdam. Aanvang: 16.00

In samenwerking met eOne Films organiseert het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies op maandag 27 maart een speciale voorpremière van de film Denial die gratis bijgewoond kan worden.

 

Denial filmvertoning

Om 16:00 zal Drs. David Barnouw voor aanvang van de film een inleiding geven en na afloop zal hij een nagesprek leiden.
David Barnouw, historicus en publicist, is voormalig woordvoerder/persvoorlichter van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en daarnaast oorlogsdeskundige, schrijver en spreker.

Toegang vrij, aanmelden verplicht via: aanmelden@niod.knaw.nl

Over Denial:
Het rechtbankdrama Denial, met onder anderen Rachel Weisz, Tom Wilkinson en Timothy Spall, komt op 6 april in Nederland uit en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis. In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt het boek ‘Denying the Holocaust’, waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden