8 juni 2017

EHRI (European Holocaust Research Infrastructure) organiseert de Engelstalige online cursus ‘The Holocaust through the Perspective of Primary Sources’. EHRI-partner Yad Vashem heeft deze cursus gemaakt en de online opleiding start in september 2017.

Nyura (Anna) Rabinovich, Trunovka-Kugulta, Stavropol Krai, USSR, Yad Vashem Archives: O.75/2670

Wat houdt de cursus in?

Aan de hand van originele bronnen en interviews met bekende historici krijgen de cursisten inzicht in het gebruik van primaire bronnen die essentieel zijn voor Holocaust-onderzoek. Deelnemers zullen onder begeleiding met elkaar in discussie gaan. Schriftelijke opdrachten garanderen een hoge wetenschappelijke standaard.

Voor wie?

De online cursus richt zich op deelnemers met een afgeronde wetenschappelijke opleiding (BA of hoger) en biedt een unieke kans aan onderzoekers, promovendi en professionals uit verschillende disciplines (Geschiedenis, Sociologie, Psychologie, Antropologie) om zich verder te ontwikkelen. Dit geldt ook voor archivarissen die zich bezig houden met relevant historisch onderzoek.

Interesse?

Na aanmelding vindt er een selectie plaats van de deelnemers op basis van geschiktheid.

Stuur uw aanvraag, bestaande uit een CV (max. 2 pagina's), publicatielijst (2 pagina's max. indien van toepassing) en een korte motivatiebrief (max. 1 pagina) naar: sandra.rosenfeld@yadvashem.org.il

De deadline voor aanmelding is 1 juli 2017. 

Voor vragen kunt u, in het Engels, terecht bij Sandra Rosenfeld, sandra.rosenfeld@yadvashem.org.il