Datum: 
6 maart 2018 - 10 april 2018

De European Holocaust Research Infrastructure (EHRI), een door het NIOD geleid internationaal samenwerkingsverband voor online toegang tot Holocaustbronnen, organiseert binnenkort de online cursus ‘The Holocaust through the Perspective of Primary Sources’. Deze Engelstalige online opleiding is ontwikkeld door EHRI-partner Yad Vashem. Deadline voor aanmelden is 10 april 2018.

Een voorbeeld van de primaire bronnen die essentieel zijn bij Holocaust-onderzoek: de brief van Nyura (Anna) Rabinovich, Trunovka-Kugulta, Stavropol Krai, USSR. Taal: Russisch. Bron: Yad Vashem Archives: O.75/2670.

Inhoud cursus

Aan de hand van originele bronnen en interviews met bekende historici krijgen de cursisten inzicht in het gebruik van primaire bronnen die essentieel zijn voor Holocaust-onderzoek. Deelnemers zullen onder begeleiding met elkaar in discussie gaan. Schriftelijke opdrachten garanderen een hoge wetenschappelijke standaard. Klik hier voor meer informatie.

Voor wie?

De online cursus richt zich op deelnemers met een afgeronde wetenschappelijke opleiding (BA of hoger) en biedt een unieke kans aan onderzoekers, promovendi en professionals uit verschillende disciplines (Geschiedenis, Sociologie, Psychologie, Antropologie) om zich verder te ontwikkelen. Dit geldt ook voor archivarissen die zich bezig houden met relevant historisch onderzoek.

Wanneer?

Er worden twee online cursusrondes georganiseerd. De eerste start in september 2018, de tweede in januari 2019. Let op: bij aanmelding kunt u een voorkeur opgeven, maar dit is geen garantie voor plaatsing.

Interesse?

Stuur uw aanvraag, bestaande uit een CV (max. 2 pagina's), publicatielijst (2 pagina's max. indien van toepassing) en een korte motivatiebrief (max. 1 pagina) naar: sandra.rosenfeld@yadvashem.org.il

De deadline voor aanmelden is 10 April 2018. Na aanmelding vindt er een selectie plaats van de deelnemers op basis van geschiktheid.

Voor vragen kunt u, in het Engels, terecht bij Sandra Rosenfeld, sandra.rosenfeld@yadvashem.org.il