Datum: 
6 mei 2020 - 8 mei 2020

NB: de conferenties in het kader van 75 jaar NIOD op 6, 7 en 8 mei 2020 worden uitgesteld. Dit is besloten door de directie van het NIOD, vanwege de steeds verder gaande maatregelen rond het coronavirus.

In 2020 reflecteren we op de blijvende impact van de Tweede Wereldoorlog, naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van het NIOD. Het NIOD werd drie dagen na de bevrijding, op 8 mei 1945, opgericht om met onafhankelijk onderzoek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië in kaart te brengen. In de 75 dagen tot 8 mei besteden we op onze social media kanalen (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn) en onze website aandacht aan het 75-jarig bestaan van het NIOD. We kijken terug op de geschiedenis van het NIOD, maar besteden ook aandacht aan wat het NIOD vandaag de dag is.

Op 6, 7 en 8 mei 2020 organiseren we verschillende activiteiten. Wat kunt u van ons verwachten?

Houd onze website, social media en nieuwsbrief in de gaten voor de inschrijving voor deze bijeenkomsten:
6 mei 2020 (middag): Symposium The Lasting Impact of World War II (Aula, Universiteit van Amsterdam)
7 mei 2020: Wetenschappelijke conferentie War, Holocaust and Genocide Studies in the Era of Post-Colonialism (Trippenhuis, KNAW, Amsterdam)
8 mei 2020: Publieksconferentie: Oorlog als levend verleden. De hedendaagse impact van massaal geweld. (Museon, Den Haag)

Daarnaast publiceren we een boek waarin (oud-) NIOD-medewerkers het verleden en de toekomst van het 75-jarige NIOD belichten, en wordt er een tentoonstelling en een film gemaakt over de geschiedenis van het NIOD.