Ga direct naar: Inhoud
-
Activiteiten
Lezing

Online College: De Holocaust in de populaire cultuur

Kees Ribbens wordt op 8 november om 20.00 uur geïnterviewd door Bas Kortholt over verbeeldingen van de Holocaust in de populaire cultuur. Dit online college is onderdeel van een reeks die Herinneringscentrum Kamp Westerbork organiseert.

Van november 2022 tot september 2023 presenteert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork maandelijks een Online College in het kader van ‘De Herinnering aan kamp Westerbork. De Online Collegereeks geeft academische achtergrond bij verschillende onderdelen van de tentoonstelling en het thema. Als onderdeel van deze verdiepende reeks online colleges, die zowel geschikt is voor professionals als algemeen geïnteresseerden, zal NIOD-onderzoeker Kees Ribbens worden geïnterviewd door Bas Kortholt over verbeeldingen van de Holocaust in de populaire cultuur. 

Kees Ribbens onderzoekt hoe herinneringen aan oorlog, genocide en massaal geweld in de twintigste en een-en-twintigste eeuw vertolkt worden in woord en beeld. Meer in het algemeen kijkt hij hoe individuen, groepen en samenlevingen zich verhouden tot deze geschiedenissen. Hij is gefascineerd door de manieren waarop de Tweede Wereldoorlog in de historische cultuur telkens opnieuw van betekenissen wordt voorzien, gerepresenteerd en toegeëigend.

Toegang tot online college

Het Online College begint om 20.00 uur. Het is gratis toegankelijk via deze Zoom-link

 

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag