Ga direct naar: Inhoud
-
Activiteiten
Activity theme

Online lezing Erik Ringmar: ‘Cultural Appropriation. Museum Displays in an Age of Post-Colonial Guilt’

Op vrijdagochtend 31 maart van 09.30 tot 10.15 uur geeft hoogleraar Erik Ringmar een online keynote lezing over de functie van plundering en tentoonstelling van etnografica en Aziatische en Afrikaanse kunst in het zelfbeeld van Europeanen. Een belangrijke casus is de plundering van het Oude Zomerpaleis in Beijing in 1860. De keynote vormt het startsein voor een besloten workshop ‘Culture Under Attack, Genocide Under Scrutiny: Re-centering Culture and Revisiting the Concept of ‘Cultural Genocide’. 

Erik Ringmar is hoogleraar Internationale politiek en politieke wetenschappen aan de Ibn Haldun University in Istanbul. Hij behaalde een PhD aan Yale-universiteit, werkte 12 jaar in Londen en 7 jaar in China. In 2013 publiceerde hij het boek Liberal Barbarism: The European Destruction of the Palace of the Emperor of China (New York: Palgrave Macmillan) en zijn laatste boek, Moving Bodies: Embodied Minds and the World That We Made kwam dit jaar uit bij Cambridge University Press.

De spreker zal kort worden ingeleid door NIOD-onderzoeker Klaas Stutje. De voertaal is Engels.

Klik hieronder voor de link naar de online lezing. De inlogcode is: 221088.

Deze workshop is onderdeel van het NWA onderzoeksprogramma ‘Pressing Matter: Ownership, Value and the Question of Colonial Heritage in Museums’

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag