Datum: 
23 juni 2018
Locatie: 
Nationaal Monument Kamp Vught, Lunettenlaan 600, 5263 NT Vught

Kom op 23 juni van 12-16.30 uur naar een gratis bijscholing en laat u inspireren door Holocaust en genocide educatiespecialist Maria van Beurden Cahn en leden van de NIOD IWitness-werkgroep.

Maria van Beurden Cahn in gesprek met Leny Boeken-Velleman, een Holocaust overlevende

Volgt u de actuele discussie over de historische contexten? Vindt u het behandelen van de Holocaust/Shoah problematisch? Heeft u ontoereikende middelen om onderwijs over de Holocaust/Shoah-onderwijs te geven? Kom naar het NIOD en doe mee aan de scholing Holocaust, context(en), interviews en onderwijs. Laat u inspireren en doe extra informatie op om nog grondiger met de Holocaust aan de slag te gaan.

Bent u docent Geschiedenis, Maatschappijleer, Levensbeschouwing, Nederlands en/of Vreemde Talen? Geeft u les binnen het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO en/of de Universitaire Lerarenopleiding? Dan is dit echt iets voor u. Museummedewerkers en andere belangstellenden zijn uiteraard ook van harte welkom.

Het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies geeft in samenwerking met de Shoah Foundation Visual History Archive (University of Southern California), op basis van de ervaringen en getuigenissen van overlevenden, op vernieuwende wijze vorm aan onderwijs over de Holocaust/Shoah. 

Kom op 23 juni naar Nationaal Monument Kamp Vught en laat u inspireren door Holocaust en genocide educatiespecialist Maria van Beurden Cahn en leden van de NIOD IWitness-werkgroep (Matthijs van Setten, Marklandcollege en Manon van de Vondervoort, ProDemos/ Huis van de Democratie en Museon).

Aanmelden voor 23 juni onder vermelding van 23 juni Vught via m.van.beurdencahn@niod.knaw.nl