Ga direct naar: Inhoud
-
Bron: Rijksmuseum
Activiteiten
Lezing

'Wat een ramp!' Nacht van de Geschiedenis 2022

Verwoestende oorlogen, de strijd tegen het water, persoonlijke crises en klimatologische catastrofen: rampen zijn van alle tijden. Tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 29 oktober vinden in het Rijksmuseum presentaties, gesprekken en optredens rondom het ‘Wat een ramp!’ plaats. Ga met verschillende conservatoren, onderzoekers, schrijvers, muzikanten en andere experts in gesprek of luister naar hun verhaal.

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis kunt u onder andere luisteren naar lezingen van NIOD-onderzoekers. Thijs Bouwknegt praat mee in een panel over ‘Transitional Justice in Oekraïne’, en Afke Berger spreekt tijdens een panel over de Europese vluchtelingencrisis in historisch perspectief. Op de zalen van de 17e eeuw staan Caroline Schep en Klaas Stutje om aan de hand van museumobjecten met u in gesprek te gaan over het thema ‘vluchten in de 17e eeuw’.

De Nacht van de Geschiedenis is de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar organiseert het Rijksmuseum de nacht in samenwerking met het NIOD, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Black Achievement Month, het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) en het Huygens Instituut.

Tickets

Kaarten voor de Nacht van de Geschiedenis kunt u bestellen via de website van het Rijksmuseum. Hier vindt u ook het programma en het blokkenschema van de avond.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag