Sinds 2003 verzorgt het NIOD in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam het mastertraject Holocaust- en Genocidestudies.

Tientallen studenten volgen elk jaar deze opleiding. Na het behalen van hun masterdiploma vervolgen velen hun carrière in de wetenschap, de journalistiek, de publieke sector of het bedrijfsleven. De Alumnikring Holocaust- en Genocidestudies (HGS) biedt een informeel netwerk om contact te houden en ervaringen uit te wisselen. Jaarlijks organiseert het NIOD voor de alumni verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld een meet&greet met internationale gasten of andere bijeenkomsten waar oud-studenten kennis kunnen nemen van nieuw wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen in het veld.

De Alumnikring HGS is onderdeel van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Het bestuur bestaat uit: Renske Krimp (voorzitter), Martine van den Heuvel en Tom Reijner, met ondersteuning van Barbara Boender.

Lid worden?

Oud-studenten van het mastertraject Holocaust- en Genocidestudies kunnen zich aansluiten bij Alumnikring HGS door lid te worden van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging

De Alumnikring HGS is ook te vinden op LinkedIn en facebook.