Over deel 1:

"[Z]eer gedegen geschiedwerk"
In: Het vrije volk : democratisch-socialistisch dagblad, 6 juni 1967.

"Nieuw licht op de bezettingstijd. Onthullende brieven van Rost van Tonningen (...) De samenstellers van dit lijvige werk, dat vooral voor historici van grote waarde is, verdienen lof voor hun werk. "

In: De Telegraaf, 6 juni 1967.

Reactie van de weduwe Rost van Tonningen, in een interview met journalist Hans van Straten:
"Op een tafeltje ligt het boek, dat zij (de weduwe red.)  pas dinsdag heeft ontvangen en nog maar half uitgelezen. Maar het is kennelijk voor haar aangrijpende lectuur: 'ledere man, ledere vrouw uit deze bladzijden heb ik gekend!'

Het meest is zij getroffen door een zinsnede uit het Woord Vooraf, woorden waarvan dr. L. de Jong vrijdag op de persconferentie heeft gezegd, dat ze op een goudschaaltje waren gewogen. Er staat: '... ten gevolge van het feit dat Rost van Tonningen na ernstige vernederingen op « juni 1945 zelfmoord pleegde...' Het bericht van zijn zelfmoord in Scheveningen stond de volgende dag in alle kranten, maar mevrouw Rost van Tonningen zegt: 'Het is onjuist. Mijn man is vermoord.'"

In Het vrije volk; democratisch-socialistisch dagblad, 8 juni 1967

Over deel 2:

"Het is nuttige lectuur, deze brieven van Rost van Tonningen. (...) Het lezen van zijn brieven heeft alleen het nadeel, dat je in vergelijking met hem Mussert nog sympathiek gaat vinden."

In Nieuw Israelietisch Weekblad, 6 mei 1994.

 

Het Vrije Volk, 6 juni 1967
Interview met de weduwe Rost van Tonningen, Het Vrije Volk, 8 juni 1967