Maria van Haperen (1960) heeft gestudeerd aan de Radboud Universiteit  Nijmegen. Ze is historicus, docent en publicist. Sinds 2005 werkt ze als onderwijsspecialist voor het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Daarnaast heeft ze de onderwijsmethoden Sfinx en Feniks voor middelbaar geschiedenisonderwijs bedacht, geschreven en geredigeerd. Ze is redacteur geweest voor het Historisch Nieuwsblad en Kleio en ontving in 1993/1994 de Hartog Beem Prijs.

Wichert ten Have (1944) is historicus en directeur Holocaust- en Genocidestudies van het NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies van de KNAW. Hij is als docent verbonden aan het mastertraject Holocaust- en Genocidestudies van de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij als onderwijsdirecteur werkzaam bij Geschiedenis, Archeologie en Regiostudies. Ten Have promoveerde op een onderzoek naar de Nederlandsche Unie, een politieke beweging die opriep tot samenwerking met de Nazi’s tijdens de bezetting. Momenteel is hij voorzitter van de academische werkgroep van de Taskforce for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research (ITF).

Benedict F. Kiernan (1953) is Whitney Griswold hoogleraar geschiedenis, hoogleraar International and Area Studies en directeur van het Genocide Studies Programme. Hij was een van de oprichters en directeur van het Cambodian Genocide Programme (1994-1999) en secretaris van het Yale East Timor Project (2000-2002). Hij is de auteur van Blood and Soil: A World History of Genocide and Extermination from Sparta to Darfur (2007), een boek dat onder meer de gouden medaille voor het beste geschiedenisboek van de Independent Publishers Association heeft gewonnen.

Martin Mennecke (1973) is docent Internationaal recht bij de Universiteit  van Kopenhagen (Denemarken), en gastdocent bij de Universiteit van Groenland. Hij studeerde aan de Universiteit van Edinburgh en promoveerde in het Internationaal Strafrecht aan de Universiteit van Frankfurt in Duitsland. Zijn onderzoek richt zich op het Internationaal Strafhof, ‘R2P’, en internationaal recht in het Noordpoolgebied. Martin Mennecke verricht verscheidene internationale nevenfuncties. Hij maakt deel uit van de Deense delegatie voor de Vergadering van Verdragsstaten van het Internationaal Strafhof, en van de Taskforce for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research (ITF). Tevens vervult hij adviesrollen bij de Europese Unie.
 
Uğur Ümit Üngör (1980) promoveerde in 2009 cum laude aan de Universiteit  van Amsterdam. Hij was verbonden aan het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies (2005-2008), en de universiteiten van Sheffield (2008-2009) en Dublin (2009-2010). Thans is hij universitair docent geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en bij het mastertraject  Holocaust- en Genocidestudies van de Universiteit van Amsterdam. Zijn voornaamste aandachtsgebied is de historische sociologie van massaal geweld. Zijn meest recente publicaties zijn The Making of Modern Turkey: Nation and State in Eastern Anatolia, 1913-1950 (2011), en Confiscation and Destruction: The Young Turk Seizure of Armenian Property (2011).

Ton Zwaan (1946) studeerde sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte als onderzoeker voor het Instituut voor Culturele en Sociale Antropologie van de Radboud Universiteit  Nijmegen, als lid van de vakgroep Sociologie en Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam en als lid van de faculteit Culturele Wetenschappen van de Open Universiteit. Tot 2011 was hij werkzaam als universitair docent bij de afdeling Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam en wetenschappelijk medewerker van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Hij publiceerde onder meer Civilisering en decivilisering (2001) en Genocide en de crisis van Joegoslavië 1985-2005 (2005).