Ga direct naar: Inhoud

dr. Lennert Savenije

Biografie

Lennert Savenije (Zevenaar 1985) studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en promoveerde daar in 2018 op de studie 'Nijmegen, collaboratie en verzet. Een stad in oorlogstijd'. Als onderzoeker is hij geïnteresseerd in de dynamiek van collaboratie en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en in bedrijfs- en organisatiegeschiedenis. Op dit moment verricht hij in teamverband namens het NIOD vooronderzoek naar de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd.

Savenije verbleef tijdens zijn tweejarige onderzoeksmaster achtereenvolgens in Münster en op het CEGESOMA in Brussel en studeerde daarna als VSB-bursaal aan de École des hautes études en sciences sociales (EHESS) in Parijs. In 2018 was hij als EHRI-bursaal te gast op het Institut für Zeitgeschichte in München.

Tussen 2018 en 2021 deed hij namens de Radboud Universiteit in opdracht van de KNHM onderzoek naar de geschiedenis van de Nederlandsche Heidemaatschappij voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. 

Hij is redactielid van lokale en regionale tijdschriften en adviseerde gemeenten, musea en stichtingen. De handelseditie van zijn proefschrift werd in 2019 bekroond met de Prof. Van Winterprijs voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Ma13:30 - 16:30 u
  • Di - Vr10:00 - 16:30 u