Ga direct naar: Inhoud

Stephanie Welvaart, MSc

Biografie

Stephanie is als assistent verbonden aan het Getuigen & Tijdgenoten project waarin persoonlijke herinneringen en egodocumenten worden verzameld van personen die getuige waren van de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Dit project is onderdeel van het onderzoeksprogramma 'Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië 1945-1950’.

Stephanie heeft een achtergrond in de Culturele Antropologie en Sociologie. Haar afstudeeronderzoek voor de master Sociology, Social Policy and Social Problems betrof het gebruik van etnische categorisering binnen sociaal beleid. Ze heeft een achtergrond in de ontwikkeling en uitvoering van educatieve projecten ten aanzien van uiteenlopende maatschappelijke thema’s waaronder mensenrechten/kinderrechten, burgerschap en seksuele diversiteit en -weerbaarheid. Naast haar werk bij het NIOD ondersteunt zij als adviseur en facilitator diverse (maatschappelijke) initiatieven die zich richten op zaken als zelfbeschikking, persoonlijke en gemeenschapsontwikkeling en de dekolonisatie van archieven.

Zij heeft o.a. bijdragen geleverd aan het Jaarboek voor Vrouwengeschiedenis #39 “Gendered Empire” met het artikel: “Violence in the making, representations of Indonesian women in Dutch testimonies on the Indonesian War of Independence” en het “Future beyond Shell” initiatief met het artikel: “The birth of a colonial player”.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Ma13:30 - 16:30 u
  • Di - Vr10:00 - 16:30 u