Nieuws

26 april 2018

De bibliotheek en de archieven van het NIOD zijn vrijdag 27 april geslot

26 maart 2018

Vorige week overleed verzetsheld en oud CDA-senator Johan van Hulst.

15 maart 2018

In een bomvolle zaal 1 van bioscoop Tuschinski in Amsterdam organiseerde het NIOD in samenwerking met Pathé een speciale vertoning van de nieuwe speelfilm Bankier van het verzet. Na afloop volgde een gesprek met hoofdrolspeler Barry Atsma, regisseur Joram Lürsen en zoon van Walraven van Hall, Aad van Hall. Het gesprek werd geleid door Martine van den Heuvel, programmamaker bij het NIOD. NIOD-directeur Frank van Vree las zijn column over verzet in Nederlandse speelfilms voor. Deze tekst is hieronder terug te lezen. Daarnaast geven we door middel van foto's een sfeerverslag van deze mooie middag.

10 maart 2018

Deze week ging de film 'Bankier van het verzet' in première, met Barry A

26 februari 2018

Landelijk themajaar over verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog officieel van start

22 februari 2018

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en Universiteit Utrecht organiseren op 7 en 8 december 2018 de internationale conferentie Genocide Genocide after 1948: 70 Years of Genocide Convention. Voor deze conferentie is een call for papers.

22 februari 2018

De muur van Mussert wordt rijksmonument

16 februari 2018

Deze vacature is gesloten

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en de Universiteit van Amsterdam hebben een gezamenlijke vacature voor een promotieonderzoek naar Joods Rotterdam en de Tweede Wereldoorlog.

Pagina's

Subscribe to Nieuws