Ga direct naar: Inhoud
-
Nieuws

Beeldbiografie Hitler genomineerd voor Libris prijs

Gepubliceerd op 04 juli 2022
Het boek 'Adolf Hitler: de beeldbiografie' van Erik Somers en René Kok is genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022. Het boek staat op de longlist van de beste geschiedenisboeken van 2022.

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Trouw en VPRO. Eind oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, wordt de prijs uitgereikt.

Fotoboek over Hitlers leven en werk

Voor Adolf Hitler: de beeldbiografie deden historici Erik Somers en René Kok uitvoerig onderzoek in Duitse en internationale fotoarchieven en -collecties. Niet eerder verscheen een zo veelomvattend fotoboek over Hitlers leven en werk gebaseerd op diepgaand fotohistorisch onderzoek. Ruim 450 foto's voorzien van uitvoerige bijschriften plaatsen het fenomeen Hitler in de historische context. Op elke afbeelding staat hij centraal of is er een direct verband met zijn persoon. Pers- en propagandafoto's worden afgewisseld door niet voor publicatie bestemde en privéopnamen die - al dan niet bewust - de mens achter de Führer in beeld brengen.

Documentaire

De NOS maakte de documentaireserie Hitler en de macht van het beeld over het onderzoek van Kok en Somers. De documentairemakers volgden de onderzoekers hierin naar de plekken waar de foto’s in hun boek zijn gemaakt.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag