13 januari 2016

In samenwerking met Amsterdam University Press presenteert het NIOD de uitgave Genocide. New Perspectives on its Causes, Courses and Consequences. Deze studie is een onderdeel van de serie NIOD Studies on War, Holocaust and Genocide.

Het NIOD geeft een Engelstalige serie boeken uit met wetenschappelijke, peer-reviewed artikelen over de impact van oorlog, holocaust en genocide op samenlevingen. Genocide. New Perspectives on its Causes, Courses and Consequences, is het nieuwste deel uit deze serie. NIOD-onderzoeker Uğur Ümit Üngör is als eindredacteur betrokken bij deze uitgave.

Over het boek: 

De twintigste eeuw wordt ook wel eens de eeuw van de genocide genoemd. En aan het begin van de 21ste eeuw is er weinig veranderd met genocidaal geweld in onder andere Darfur, Congo, Sri Lanka en Syrië. Waarom is genocide zo wijdverspreid fenomeen en zo moeilijk te voorkomen, ondanks de zeer uiteenlopende culturele, tehnologische en politieke achtergronden in landen waar genocidale processen plaatsvinden?

Deze vraag staat centraal in Genocide. Met bijdragen van almuni van de Master Holocaust and Genocide Studies. Redactie: Uğur Ümit Üngör.

De redacteuren van de NIOD-serie zijn: Peter Keppy (NIOD), Ingrid de Zwarte (NIOD en Universiteit van Amsterdam), Karel Berkhoff (NIOD), en Thijs Bouwknegt (NIOD). Vragen, neem contact op met hoofdredacteur Peter Keppy. P.Keppy@niod.knaw.nl