26 mei 2015

In samenwerking met Amsterdam University Press presenteert het NIOD de uitgave German Historians and the Bombing of German Cities van NIOD-onderzoeker Bas von Benda-Beckmann. Deze studie is een onderdeel van de NIOD serie NIOD Studies on War, Holocaust and Genocide.

Het uitvoeren van soms doelbewuste luchtbombardementen op verstedelijkte gebieden komt vandaag de dag regelmatig voor. Dit boek gaat in op de geschiedenis van deze ‘oorlogstacktiek’ die tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig werd gebruikt. De geallieerde bombardementen op Duitse steden maakten veel indruk op de Duitse bevolking. NIOD-onderzoeker Bas von Benda-Beckmann analyseert de Duitse geschiedschrijving sinds 1945, over de geallieerde bombardementen. Hij onderzoekt hoe de Duitse historische verslagen tot uiting kwamen in debatten over de naoorlogse Duitse identiteit, en of de geschiedenis van de luchtoorlog een tegenpool bood van het idee dat de Duitsers de enige schuldigen waren in de Tweede Wereldoorlog.

Over NIOD Studies on War, Holocaust, and Genocide

Deze Engelstalige serie publiceert wetenschappelijke studies over de impact van de oorlog, de Holocaust, en genocide op de twintigste-eeuwse samenlevingen.

Meer informatie over het boek:

Amsterdam University Press
ISBN: 9789089647818
Pagina’s: 292
Auteur: Bas Von Benda-Beckmann