8 juli 2019

‘De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945’ van Erik Somers en René Kok staat op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2019.

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt. De volledige longlist is hier te bekijken.

‘De Jodenvervolging in foto’s’ is de eerste visuele geschiedenis van de Jodenvervolging tijdens de Duitse bezetting van Nederland. In archieven in binnen- en buitenland zijn voor dit boek veel niet eerder getoonde foto’s gevonden. De foto’s zijn de beeldende getuigenissen van de grote tragedie van de Duitse bezetting, die diepe sporen heeft getrokken in de Nederlandse samenleving. Kijk voor meer informatie over (het bestellen van) het boek en de bijbehorende (online) tentoonstelling op https://jodenvervolginginfotos.nl/