Ga direct naar: Inhoud
-
Nieuws

Save the date: ICMEMO International Museum Conference 2023

Gepubliceerd op 04 mei 2023
Van 1 tot en met 5 november 2023 vindt in Amsterdam de internationale museumconferentie van ICMEMO plaats. Met het thema ‘Leven met Oorlog’ gaat de conferentie in op de vraag hoe musea omgaan met de traumatische herinnering aan oorlog. En welke rol huidige oorlogen en dreigingen hierin spelen.

De internationale conferentie biedt een uitgelezen kans om met collega’s uit binnen- en buitenland kennis uit te wisselen, ervaringen te delen en nieuwe samenwerkingen op te zetten. Tijdens de conferentie streven we naar een veelzijdige, interdisciplinaire benadering van het thema ‘Leven met Oorlog’, waarin nieuwe inzichten, prikkelende visies, discussie en interactie met het publiek centraal staan.  

Namens ICMEMO (International Committee of Memorial Museums in Remembrance of the Victims of Public Crimes) wordt de conferentie georganiseerd door het NIOD Instituut voor Oorlog's-, Holocaust- en Genocidestudies, Stichtingen Musea en Herinneringscentra 1940-1945 (SMH 40-45) en Veldberaad WO2.  

Op ICMEMOconference2023.com vindt u meer informatie over het thema, de opzet van de conferentie, de call for papers, de samenwerkende partners en de pre-registratie

De conferentie markeert de afsluiting van het themajaar 2023 Leven met Oorlog.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag