11 december 2018

Het deelproject over de politieke en bestuurlijke context waarin het massaal geweld plaatsvond wordt uitgevoerd door Remco Raben, Peter Romijn en onderzoeksassistent Anne van Mourik. Voor nadere uitleg zie https://www.ind45-50.org/de-politiek-bestuurlijke-context-nederland-en-nederlands-indie.

Bij dit project is behoefte aan een stagiair(e) die zich bezig gaat houden met het inventariseren en onderzoeken van de bronnen van het politieke debat en de parlementaire behandeling in Nederland van de ‘Indonesische kwestie’ in de jaren 1945-1950. We zoeken een student die een stage van drie maanden, drie dagen per week, wil doorlopen als onderdeel van een (research-)master traject aan een Nederlandse universiteit en die ervaring en affiniteit heeft met onderzoek in parlementaire bronnen. De stage zou idealiter starten in het eerste kwartaal van 2019.

Werkplek: NIOD, Amsterdam; vergoeding volgens KNAW-richtlijnen. Reacties met motivatie en cv graag opsturen naar Helen Koekenbier (h.koekenbier@niod.knaw.nl). Reageren kan tot uiterlijk 7 januari 2019. Voor nadere inlichtingen: neem contact op met Peter Romijn (p.romijn@niod.knaw.nl).