Ga direct naar: Inhoud
-
Nieuws

Vacature: Onderzoeksassistent

Gepubliceerd op 12 juli 2021
Wij zoeken een onderzoeksassistent voor max. 15.2 uur per week. De onderzoeksassistent zal werkzaam zijn bij de afdeling onderzoek.

Functieomschrijving

Wij zoeken een onderzoeksassistent.
De onderzoeksassistent zal werkzaam zijn bij de afdeling onderzoek.

Functie-informatie

De onderzoeksassistent zal ondersteunende werkzaamheden verrichten voor het programmateam War&Society en aangestuurd worden door de programmaleider. De werkzaamheden van de onderzoeksassistent betreffen met name: het ondersteunen bij de uitbouw en verankering van nieuwe onderzoekslijnen binnen het team, o.a. op het gebied van conflict en klimaat, precair burgerschap en vervolging en de reflexive turn in War&Society studies. Een belangrijke rol is weggelegd voor de assistent op het vlak van kennisdisseminatie en valorisatie, zoals het bijdragen aan online publicaties (van blogs tot longreads) over de projecten en activiteiten binnen het team en social media zichtbaarheid.

Functie-eisen

De kandidaat beschikt over een afgeronde (Research) Master Geschiedenis en een goede beheersing van de Nederlandse en uitstekende beheersing van de Engelse taal (spreken en schrijven). Daarnaast zijn een zorgvuldige en secure werkwijze en een communicatieve en zelfstandige werkhouding belangrijk voor de functie. De kandidaat heeft ervaring en affiniteit met werken in een team, het werkveld van het NIOD en de diverse online publicatiemogelijkheden om zowel een (internationaal) academisch als meer algemeen geïnteresseerd publiek te bereiken.

Arbeidsvoorwaarden

Een aanstelling bij de KNAW. Het is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.329,- en maximaal € 3.144,- bruto per maand (schaal 7 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

De KNAW biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

Additionele informatie

Informatie is tot 16 juli 2021 verkrijgbaar bij secretaris Helen Koekenbier: h.koekenbier@niod.knaw.nl. Vanaf de resterende periode is informatie verkrijgbaar bij secretaris Monique van Kessel: m.van.kessel@niod.knaw.nl.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Ma13:30 - 16:30 u
  • Di - Vr10:00 - 16:30 u