27 november 2014

Samenwerking NIOD tussen Wikimedia Nederland voor verbetering WO2-materiaal op Wikipedia.
 

Wikipedia

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies gaat samen met Wikimedia Nederland meer en betere informatie beschikbaar stellen via Wikipedia – en de zusterprojecten Wikimedia Commons en WikiSource. De samenwerking start met een schrijfbijeenkomst voor zogenoemde ‘Wikipedianen’ in het NIOD op 29 november.
Deelnemers krijgen tijdens de Edit-a-thon de mogelijkheid om in het NIOD Wikipedia-artikelen te schrijven of aan te vullen die gaan over de Tweede Wereldoorlog of het verzet in Nederland tijdens de bezetting. Hierbij kunnen de deelnemers gebruik maken van de uitgebreide NIOD-bibliotheek; ook zijn er NIOD-informatiespecialisten aanwezig om vragen te beantwoorden.

Wikimedia Nederland en de Tweede Wereldoorlog

Wikimedia Nederland ondersteunt in Nederland de vrijwilligers die een bijdrage leveren aan Wikipedia en andere projecten die kennis beschikbaar willen maken voor iedereen. Wikimedia Nederland heeft géén zeggenschap over de inhoud van Wikipedia, maar organiseert activiteiten, geeft trainingen en werkt samen met musea, archieven en bibliotheken. Dit jaar en volgend jaar wil Wikimedia Nederland de inhoud van Wikipedia over de Tweede Wereldoorlog verbeteren en uitbreiden. Hiervoor werkt de organisatie samen met WO2-gerelateerde instituten.