6 mei 2020

De zoektocht naar de 100 meest aansprekende foto’s van de Tweede Wereldoorlog is afgerond. Een landelijke jury heeft uit alle provinciale inzendingen een keuze gemaakt. De foto's zijn nu te zien op de website in100fotos.nl.

Op maandagavond 4 mei 2020 wijdde de NOS een speciale uitzendig aan het project. Het programma 75 jaar Bevrijding: de oorlog in 100 foto's is hier terug te kijken. Er verscheen die dag ook een bericht op de NOS-site: Publiek kiest voor confronterend beeld in 'de oorlog in 100 foto's'. In de Volkskrant verscheen op 1 mei een uitgebreid artikel over De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's: De treffendste oorlogsfoto’s volgens het Nederlandse publiek.

Op 4 mei verscheen ook het bijbehorende boek: De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en via de uitgever.

De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s is een project in het kader van 75 jaar vrijheid dat wordt uitgevoerd door het NIOD, in opdracht van Platform WO2, en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het vfonds.