Ga direct naar: Inhoud
-

NIOD Fonds

Het NIOD Fonds is de onafhankelijke steunstich­ting van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies. Het NIOD Fonds ondersteunt onder andere jonge wetenschappers bij hun onderzoek naar massaal geweld, genocide en de Tweede Wereldoorlog, en steunt daarnaast bijzondere en vernieuwende projecten van het NIOD die anders niet uitgevoerd kunnen worden.

Het NIOD doet al 75 jaar onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog en staat voor de uitdaging om dat ook voor de toekomst te bestendigen. In 2020 is het NIOD Fonds opgericht om daarbij te helpen. Via het NIOD Fonds kunnen particulieren, organisaties, fondsen en bedrijven het NIOD steunen. Het NIOD Fonds richt zich onder andere op de uitdaging jonge onderzoekers klaar te stomen, zodat onderzoek naar oorlog, holocaust en genocide ook in de toekomst mogelijk blijft. NIOD Fonds draagt ook bij aan de volledige digitalisatie van de archiefcollectie van het NIOD. Vanaf 50 euro per jaar bent u officieel Vriend van het NIOD.

Het NIOD Fonds heeft een onafhankelijk bestuur, dat bestaat uit:

  • Anne Lize van der Stoel (voorzitter)
  • Stefan de Bruijn (penningmeester)
  • Judith Sargentini
  • RobertJan Smits
  • Rocky Tuhuteru
  • Natascha van Weezel

Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de werkzaamheden. Jaarlijks stelt het bestuur de doelen van het fonds vast en verdeelt het de binnengekomen donaties en bijdragen over projecten van het NIOD.

Bijdragen voor het NIOD Fonds kunnen worden gestort op bankrekening NL48 INGB 0000 7575 99, ten name van Vrienden NIOD. Het RSIN-nummer van het NIOD Fonds is 816777263. Het NIOD Fonds is een ANBI instelling. Omdat het NIOD Fonds bij de belastingdienst is aangemerkt als een ANBI instelling kunnen schenkingen geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht worden op het belastbaar inkomen.

Jaarrekeningen Stichting NIOD Fonds

Het beleidsplan 2020-2021 vindt u hier.

Voor meer informatie over het NIOD Fonds kunt u mailen met fonds@niod.knaw.nl. Wilt u uw donateurschap van het NIOD Fonds wijzigen of voor volgend jaar opzeggen? Dat kan schriftelijk door, voor 31 december van dit jaar, een mail te sturen aan: fonds@niod.knaw.nl

Periodieke giften aftrekbaar bij aangifte inkomstenbelasting

Wist u al dat u fiscaal aantrekkelijk giften aan het NIOD Fonds kunt doen? Als uw periodieke gift voldoet aan een aantal voorwaarden, kunt u deze aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. Er moet dan wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en het NIOD Fonds. U kunt daarvoor het formulier op deze pagina gebruiken. U kunt uw ingevulde formulier mailen info@niod.knaw.nl. Binnen vijf werkdagen ontvangt u het door NIOD ondertekende formulier retour. Veel dank alvast!

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag