Functie: 
Archivaris, Teamleider Collecties
E-mail: 
p.links[at]niod[dot]knaw[dot]nl
Telefoon: 
+31 (0)20-5233800

Petra Links (1982) werkte tot februari 2016 als archivaris en team leider Collecties bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies. Zij was betrokken bij verschillende internationale projecten, waaronder het project European Holocaust Research Infrastructure (EHRI), waarbinnen ze onderzoek deed naar van gebruikerswensen van onderzoekers voor de infrastructuur, metadatastandaarden en de ontwikkeling en implementatie van een thesaurus. Ook gaf Petra advies aan het Kigali Memorial Centre over de uitbreiding van het Genocide Archive Rwanda, zoals een haalbaarheidsonderzoek.

In 2012 was Petra bovendien betrokken bij een uitwisselingsprogramma voor de training van collectie specialisten van het Kigali Memorial Centre, Remembrance, Archives and Research in the Aftermath of Mass Violence. In 2010 werkte ze als adviseur samen met de Universiteit van Zagreb en het Nederlands Helsinki Comité aan de digitaliseringproject voor bronnen over oorlogsmisdaden in Kroatië, Documenting the past of Croatia.

Petra Links heeft een master in Moderne geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en master in Archival Science  aan de Universiteit van Amsterdam.

Nevenfuncties:

  • 2014: Bestuur Koninklijke Vereniging voor Archivarissen (KVAN)
  • 2009-: KVAN-dagen – Jaarlijkse conferentie van de Koninklijke Vereniging voor Archivarissen in Nederland.

Vorige functies:

  • 2009-2011: Hoofdredacteur websites / interne communicatie (NIOD)
  • 2006-2010: Informatie- / Collectiespecialist Acquisitie (NIOD)

Publicaties:

Interviews