Roads to Justice: Rwanda Today

Op woensdag 2 april vindt de derde bijeenkomst van de serie Roads to Justice plaats, met als thema ‘Rwanda Today’. Hoe staat dit land ervoor, twintig jaar na de genocide? De bijeenkomst begint met de première van het project Love Radio. Journalist en filmmaker Eefje Blankevoort en fotograaf Anoek Steketee presenteren dit project dat gaat over de radiosoap Musekeweya van Radio la Benevolencija HTF.

Sprekers

Scott Straus is professor politicologie en International Studies aan de University of Wisconsin-Madison. Hij is gespecialiseerd in genocidestudies, politiek geweld, mensenrechten en Afrikaanse politiek. Ook heeft hij veldwerk gedaan in verschillende Afrikaanse landen. Straus schreef verscheidene boeken over Rwanda, waaronder het in 2006 gepubliceerde The Order of Genocide: Race, Power, and War in Rwanda en het meer recente Remaking Rwanda: State Building and Human Rights after Mass Violence (2011).

Felix Ndahinda is universitair docent, verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Na zijn Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de National University of Rwanda heeft hij een master Human Rights Law gevolgd aan de Universiteit van Lund. Aan de Universiteit van Tilburg is hij gepromoveerd op Internationaal Recht, Mensenrechten en Victimologie.

Lezingen

De ingekorte versie van de lezing gegeven door Scott Straus is te vinden op de blog van Oxford University Press, klik hier