Is er een onderwerp m.b.t. oorlog en geweld dat belangrijk voor u is en wilt u hieraan een financiële bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op via info@niod.knaw.nl U kunt ook een gift overmaken op IBAN  NL19 DEUT 0460 9105 82, ten name van NIOD Amsterdam.

Het NIOD is als KNAW-instituut een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit maakt uw gift onder bepaalde condities fiscaal aftrekbaar, en het NIOD hoeft geen schenkingsbelasting af te dragen over uw bijdrage. Uw bijdrage besteden wij dus volledig aan onderzoek.

Word Vriend

U kunt ook donateur worden van de Stichting Vrienden van het NIOD. De contributie bedraagt 40 euro per jaar. Als vriend ontvangt u onze nieuwsbrief en wordt u uitgenodigd voor speciale bijeenkomsten en rondleidingen. U kunt zich aanmelden via stichtingvrienden@niod.knaw.nl. Uw contributie kunt u overmaken naar: NL48 INGB 0000 75 75 99, o.v.v. uw naam en e-mailadres.

Helpt u mee? Adopteer een dagboek

De dagboekencollectie van het NIOD is een unieke bron die lezers de bezettingstijd laat beleven door een variëteit aan schrijvers: van kinderen tot hoogbejaarden, van stedelingen tot plattelandsbewoners, van Joodse onderduikers tot Oostfrontstrijders, en van Indische kampgevangenen tot tewerkgestelden in Duitsland. Al deze oorlogsgetuigen hebben hun ervaringen aan het papier toevertrouwd. Met vele handen aan het toetsenbord is het onze ambitie om de ervaringen en reflecties van de dagboekenschrijvers (m/v) vanaf juni 2018 toegankelijk te maken voor een breed publiek.

We roepen vrijwilligers op die het NIOD willen helpen om één van de dagboeken uit te typen en digitaal beter toegankelijk te maken.

Wilt u meehelpen? Neem dan contact op via info@niod.knaw.nl

Contact

NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust-, en Genocidestudies

Herengracht 380   

1016 CJ  Amsterdam

020-523 38 00  

info@niod.knaw.nl

www.niod.nl