29 maart 2021

Het team Communicatie en Voorlichting van het NIOD zoekt per 1 juli 2021 een stagiair die helpt met de redactie van de website, de nieuwsbrieven en de sociale media van het NIOD. Het betreft een stage voor, bij voorkeur, 32 uur per week voor de duur van ten minste 4 maanden.

Taken:
• Verzamelen van content (tekst en beeld) voor de website, nieuwsbrieven en sociale media;
• Schrijven en redigeren van teksten voor de website, nieuwsbrieven en sociale media;
• Onderhouden van de sociale media accounts;
• Bijhouden en analyseren van statistieken;
• Ondersteuning (incidenteel) van het team Communicatie en Voorlichting bij haar werkzaamheden.

Gewenste vaardigheden en competenties:
• Je volgt een studie aan een relevante opleiding (hbo of wo), bij voorkeur Geschiedenis, Nederlands, Journalistiek, Communicatie of Media.
• Aantoonbare inhoudelijke affiniteit met de onderwerpen van het NIOD;
• Zeer goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands/Engels);
• Goede sociale en contactuele vaardigheden;
• Enthousiast, nieuwsgierig en zelfstandig.

Wat bieden we?
De kans om een netwerk op te bouwen in de geschiedeniswereld en kennis en werkervaring op te doen op het gebied van (online) communicatie en PR. We bieden een leerzame en afwisselende stage, veel ruimte voor eigen initiatief, een fijne werksfeer en een inspirerende werkplek in het centrum van Amsterdam, mits de actuele coronamaatregelen dat uiteraard toelaten. 

Over het NIOD:
Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies werd op 8 mei 1945 opgericht om met onafhankelijk onderzoek de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië in kaart te brengen. De laatste decennia is deze expertise uitgebreid tot onderzoek naar van massaal geweld en genociden in Europa en elders in de wereld. Het NIOD is een wetenschappelijk onafhankelijk en tegelijk sterk maatschappelijk georiënteerd instituut.

Naast wetenschappelijk onderzoek stelt het NIOD zijn collecties open voor zowel professionals als particulieren. Het NIOD is gevestigd in een monumentaal pand van het Rijksvastgoedbedrijf in het centrum van Amsterdam. Het beheert in huis 3 kilometer archief, een bibliotheek met 75.000 titels en een grote fotocollectie. Het NIOD telt ca. 75 medewerkers. Het is één van de 15 instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Het team Communicatie en Voorlichting is verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie en publieksactiviteiten, woordvoering, en het beheer van de online en sociale media van het NIOD.

Stagevergoeding en tijdsduur van de stage:
Het betreft een stage voor bij voorkeur 32 uur voor de duur van ten minste 4 maanden, bij voorkeur met ingang van 1 juli 2021 of uiterlijk 1 september 2021. De stage vergoeding bedraagt ca. 250 euro per maand.

Reactie:
Je kunt je sollicitatie inclusief een motivatiebrief, curriculum vitae versturen vóór 1 mei 2021 via e-mail: sollicitaties@bb.huc.knaw.nl, t.a.v. Hajar Latif, afdeling Personeel & Organisatie.
Voor meer informatie over de vacature en de werkzaamheden kun je contact opnemen met Marjon van der Veen (m.van.der.veen@niod.knaw.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.