Ga direct naar: Inhoud

Word Vriend van NIOD en help toekomstig onderzoek mogelijk te maken

Het NIOD Fonds is de onafhankelijke steunstich­ting van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies. Het NIOD Fonds ondersteunt onder andere jonge wetenschappers bij hun onderzoek naar massaal geweld, genocide en de Tweede Wereldoorlog, en steunt daarnaast bijzondere en vernieuwende projecten van het NIOD die anders niet uitgevoerd kunnen worden.

Het NIOD doet al 75 jaar onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog en staat voor de uitdaging om dat ook voor de toekomst te bestendigen. In 2020 is het NIOD Fonds opgericht om daarbij te helpen. Via het NIOD Fonds kunnen particulieren, organisaties, fondsen en bedrijven het NIOD steunen. Het NIOD Fonds richt zich onder andere op de uitdaging jonge onderzoekers klaar te stomen, zodat onderzoek naar oorlog, holocaust en genocide ook in de toekomst mogelijk blijft. NIOD Fonds draagt ook bij aan de volledige digitalisatie van de archiefcollectie van het NIOD.

Vanaf €50 per jaar worden particulieren Vriend van het NIOD en helpt u structureel mee onderzoek mogelijk te maken. Als dank krijgt u het boek Oorlog in onderzoek – 75 jaar NIOD. Bedrijven, organisaties en fondsen worden van harte uitgenodigd om via fonds@niod.knaw.nl contact op te nemen voor meer informatie over hoe NIOD kan worden ondersteund.

Het NIOD Fonds is een ANBI instelling. Omdat het NIOD Fonds bij de belastingdienst is aangemerkt als een ANBI instelling kunnen schenkingen geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht worden op het belastbaar inkomen. Zie hier alle informatie.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Ma13:30 - 16:30 u
  • Di - Vr10:00 - 16:30 u