Ga direct naar: Inhoud
Medewerkers

Linde Arentze, MA

Biografie

Linde Arentze was Strategic Analyst bij The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), waar ze onderzoek verrichte rondom strategische veiligheidsvraagstukken voor het Ministerie van Defensie en de Nationale Politie, en werkte ze als onderzoeker voor het Intimacies of Remote Warfare (IRW) programma van Universiteit Utrecht.

Arentze behaalde een Master in Conflict Studies and Human Rights (cum laude, 2022) en een Bachelor in Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht (2021). Naast haar werk voor IRW vervulde ze tijdens haar studie stages bij het NIMH (2021) en het Directoraat Generaal Beleid op de Bestuursstaf (2022) van het Ministerie van Defensie.

In haar onderzoek richt ze zich op civiel-militaire relaties en langeafstandsoorlog. Haar afstudeeronderzoek binnen het Nederlandse militaire innovatielandschap bestudeerde de toenemende integratie van kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde technologieën in militaire (wapen)systemen en de impact van deze ontwikkelingen op militair-industriële relaties en oorlogsvoering.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag