Ga direct naar: Inhoud
Medewerkers

Dr. Peter Keppy

Biografie

Peter Keppy is senior onderzoeker bij NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust-, en Genocidestudies. Hij is opgeleid als antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam en als historicus aan de Vrije Universiteit (Amsterdam). Zijn interessegebied is het moderne Zuidoost-Azië met een bijzondere belangstelling voor oorlog en samenleving, kapitaal en arbeid, en culturele geschiedenis.

Hij publiceerde onder meer The Politics of Redress.  War damage compensation and restitution in Indonesia and the Philippines (2010) en Tales of Southeast Asia’s Jazz Age. Filipinos, Indonesian and Popular Culture, 1920-1936  (2019). Hij is lid van de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR) en lid van de redactieraad van de serie War, Conflict, and Genocide Studies van de Amsterdam University Press.

Hij is promovendimentor aan het NIOD.

Peter Keppy werkt momenteel aan twee boeken, een artikel en een hoofdstuk, gefinancierd in het kader van het NWO-project ‘Indonesia in Transition. From revolution to nationbuilding, 1943-1958’ (juli 2017- juli 2021):

  • Co-auteur. Monografie met Abdul Wahid (UGM, Yogyakarta) onder de werktitel: Security and violence in early 1950s Central Java: Troublemakers, vigilantes and self-defence groups
  • Co-redacteur van een bundel met Abdul Wahid en Roel Frakking (KITLV) over de terugkeer van voormalige strijders in de samenleving. Werktitel: When the War Was Over: Trajectories of former combatants in Africa and Southeast Asia
  • Auteur van een hoofdstuk getiteld: ‘Dust of the revolution. Representations of former freedom fighters in early 1950s Indonesian motion pictures’, te verschijnen in de bundel When the War Was Over
  • Co-auteur van een hoofdstuk (met Bart Luttikhuis & Abdul Wahid): ‘Insurgencies in early post-colonial Indonesia’ in: Martin Thomas en Gareth Curless (red.), Handbook Colonial Insurgencies and Counter-Insurgencies (verwacht, Oxford University Press).

In 2020 ontving Keppy een eervolle vermelding van de Society for Ethnomusicology voor zijn boek Tales of Southeast Asia’s Jazz Age. Filipino’s, Indonesians and Popular Culture 1920-1936 (NUS Press, 2019).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag