Ga direct naar: Inhoud
Medewerkers

Prof. Dr. Peter Keppy

Biografie

Peter Keppy (1965) is onderzoeker bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, Amsterdam. Hij is bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van de geschiedenis van populaire cultuur en massaal geweld in Zuidoost-Azië.

Hij publiceerde onder andere The Politics of Redress. War damage compensation and restitution in Indonesia and the Philippines (KITLV/Brill, 2010). Voor zijn boek Tales of Southeast Asia’s Jazz Age. Filipinos, Indonesian and Popular Culture, 1920-1936  (Singapore. NUS Press, 2019)  ontving Keppy een eervolle vermelding van de Society for Ethnomusicology in 2020.

Keppy werkt momenteel aan verschillende projecten. Met collega Abdul Wahid van de Gadjah Mada Universiteit, Jogja, Indonesië, schrijft hij een geschiedenis van populaire rechtspraak en de opkomst van door de staat gesponsorde burgermilities in Midden-Java in de jaren 1950. In samenwerking met Roel Frakking (Universiteit Utrecht) bereidt hij een Special Issue voor het tijdschrift War & Society voor (verschijnt oktober 2024) over de sociaal-politieke trajecten van ex-strijders die terugkeren in de samenleving in postkoloniaal Afrika en Zuidoost-Azië.

Met een kleine groep internationale wetenschappers onderzoekt Keppy momenteel vanuit sociaal, historisch en cultureel perspectief hoe groepen in Zuidoost-Azië op verschillende manieren omgaan met lijden in de nasleep van oorlog en massaal politiek geweld.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag