Ga direct naar: Inhoud

Biografie

René Pottkamp studeerde Geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn scriptie Ruil en roof, Duitse claims op Nederlandse archieven tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in 2006 genomineerd voor de F.J. Duparc-prijs.

Als hoofdredacteur van het project "Adopteer een Dagboek" is hij verantwoordelijk voor de contacten met de vrijwillige transcribenten en het controleren huntranscripties. Daarnaast leidt hij diverse digitalisereingsprojecten, waaronder archief 251a LOLKP, 214 Personalakten, 197a Verervingskartotheek en 103 Berichtendienst Nederlandsche Omroep.

Sinds 2000 werkt hij bij het NIOD. Binnen het project Erfgoed van de Oorlog heeft hij als coördinator de websites sobiborinterviews.nl en indischekamparchieven.nl ontwikkeld. In 2015 gaf hij samen met archiefconsulent P. Horsman een cursus beheer en digitalisering aan medewerkers van het Gacaca-archief in de Rwandese hoofdstad Kigali. In dit archief worden tienduizenden process-dossiers bewaard over van (oorlogs-)misdaden verdachten.
In de loop der jaren was hij projectleider van het digitaliseren van verschillende NIOD-archieven, waaronder archief 250g kamp Vught, collectie 244 dagboeken & egodocumenten, collectie 400 Indische Collectie; en archief 077 Höhrere SS- und Polizeiführer.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag