Ga direct naar: Inhoud
-
Internally Displaced Persons in Timor-Leste

War & Society

Het kernteam War & Society richt zich op het telkens vernieuwen en aanjagen van de studie naar de ervaringen en effecten van oorlogen en massaal geweld voor samenlevingen en het individu, ruwweg vanaf het begin van de twintigste eeuw tot nu.

Het team bestaat uit een diverse groep NIOD-onderzoekers die naast hun eigen projecten samenwerken rond thema’s die gezamenlijk gesignaleerd worden en belangrijk gevonden worden om verder uit te diepen. Dit kan leiden tot conferenties, workshops, fellow programma’s of podcasts. Het kunnen interne discussies zijn over de ontwikkeling van nieuwe onderzoekslijnen en projecten, of internationale bijeenkomsten met collega’s en belangstellenden.

Het kernteam War & Society vindt het belangrijk dat bij het doen van onderzoek naar oorlog en massaal geweld ook telkens zelfreflexief gekeken wordt naar onze eigen positie en perspectieven en hoe we de gevolgen daarvan in acht kunnen nemen.

In de afgelopen jaren heeft het kernteam zich onder meer beziggehouden met een internationale conferentie rond het thema Negotiating Displacement (2019), het opzetten en uitwerken van een eigen NIOD podcast serie (sinds 2018), het experimenteren met nieuwe, interactieve vormen van (virtual) workshops en bijeenkomsten (sinds 2020), en het in samenwerking met het NIAS werken met een eigen fellowgroup aan ‘Notes on a Research Agenda’ (2021).

In de komende tijd zal het War & Society team zich verder richten op het verdiepen en uitwerken van de nieuwe ideeën die uit de samenwerking met de fellowgroup naar voren komen en daaromheen longreads, podcasts en verschillende soorten workshops en bijeenkomsten organiseren voor zowel naaste collega’s als een (internationaal) publiek.

Projecten van het kernteam War & Society

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag