Ga direct naar: Inhoud
-
Projecten

NIOD Rewind Podcast

On war & violence
In de Engelstalige NIOD Rewind podcast on war & violence interviewen Anne van Mourik en Thijs Bouwknegt historici en andere wetenschappers over de geschiedenis van massaal geweld, genocide en oorlog. Waar houden wetenschappers zich mee bezig? Wat zijn de belangrijkste debatten en nieuwe inzichten? Hoe verhoudt de geschiedenis van geweld zich tot debatten, gebeurtenissen en fenomenen in het heden? De NIOD Rewind podcast gaat over innovatief onderzoek, interessante methodes en nieuwe publicaties. Regelmatig staat het werk van NIOD-onderzoekers centraal.

In de nieuwste aflevering van de NIOD Rewind poscast interviewt Anne van Mourik collega Ismee Tames en Maartje Abbenhuis over hun nieuwe boek 'Global War, Global Catastrophe: Neutrals, Belligerents and the Transformations of the First World War'. De geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog wordt vaak verteld als een geschiedenis van westerse strijdende partijen en slagvelden. Maartje en Ismee keren deze traditionele geschiedenis echter binnenstebuiten en richten zich op de geschiedenis van degenen die in de oorlogsverhalen vaak vergeten worden.

Seizoen 1 NIOD Rewind Podcast

Speciale reeks: Onzekere Tijden

In deze speciale reeks van de NIOD Rewind podcast gaan onderzoekers van het NIOD in op de coronacrisis en de onzekere tijden die dit met zich mee brengt. Hoe ervaren zij de crisis zelf? En hoe analyseren zij, vanuit het perspectief van hun onderzoek, de gebeurtenissen in de samenleving? Een podcast door: Anne van Mourik, Thijs Bouwknegt en Anne-Lise Bobeldijk

Credits

Montage: Anne van Mourik
Foto logo: Joris van den Tol
Muziek intro/ outro: Roy van Rosendaal
Advies: Ismee Tames

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Ma13:30 - 16:30 u
  • Di - Vr10:00 - 16:30 u