Ga direct naar: Inhoud

Welke huisregels gelden in de studiezaal van het NIOD?

In de studiezaal gelden de onderstaande huisregels.

Tassen (ook laptoptassen), etuis en jas[1]sen zijn niet toegestaan in de studiezaal. U kunt ze achterlaten in de garderobe en gratis kluisjes. Voor uw schrijfgerei, laptop, etc. zijn plastic tasjes te leen.

Laptop, schrijfblok en potloden zonder gum mag u meenemen naar de studiezaal. Potloden zijn ook te leen bij de uitgiftebalie in de studiezaal. Pennen of stiften zijn niet toegestaan.

Opnameapparatuur. Voor het gebruik van opnameapparatuur (mobiele telefoons, scanners, scanmarkers, cassetterecorders en fotocamera’s etc.) dient u eerst toestemming te vragen aan de studiezaalmedewerker.

Fotograferen. Het zelf fotograferen van archiefstukken is uitsluitend toe[1]gestaan na toestemming van de studiezaalmedewerker op een daartoe aangewezen plek in de studiezaal (de reproductietafel).

Raadplegen. Het is niet toegestaan de stukken uit de archiefmap te halen. Geen paperclips of nietjes e.d. uit de stukken verwijderen, geen documenten toevoegen, geen aantekeningen maken op de archiefstukken en de stukken in de volgorde laten waarin u ze aantreft.

Consumpties meenemen en/of gebruiken is niet toegestaan. Dit geldt ook voor snoepgoed en flesjes water.

Stilte graag. De studiezaal is een ruimte voor onderzoek, daarom vragen wij u stil te zijn en andere bezoekers niet te (ver)storen.

Verlies, schade en diefstal. Het NIOD is niet aansprakelijk voor verlies van of schade aan uw eigendommen. Bij verdenking van diefstal waarschuwt het NIOD de politie.

Bij brand of andere calamiteiten volgt u de instructies van het personeel op.

Bij overtreding van deze huisregels of het niet opvolgen van instructies kunnen de medewerkers van het NIOD u de toegang tot de studiezaal en/of het gebouw ontzeggen. Tevens kan uw toestemming voor inzage worden ingetrokken.

Camerabeveiliging. Het NIOD maakt gebruik van camerabeveiliging en de collecties zijn elektronisch beveiligd tegen diefstal.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag