Ga direct naar: Inhoud

Biografie

Katie Digan is communicatieadviseur op het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust-, en Genocidestudies. Haar interesse gaat uit naar de rol van experts in het publieke debat en ze zoekt graag naar manieren om wetenschappelijke kennis naar een breed publiek te vertalen.

Voordat ze bij het NIOD werkte, deed ze vanuit verschillende rollen aan wetenschapscommunicatie: als onderzoeker en docent bij de vakgroep Geschiedenis aan de Universiteit Gent, als redacteur en vertaler van academische teksten, en als journalist. 

Als wetenschapper deed ze onder andere onderzoek naar herdenkingsplaatsen van de Holocaust en UNESCO Werelderfgoed. Ze schreef in 2015 het boek Places of Memory: The Case of the House of the Wannsee Conference (Palgrave). Als journalist deed ze onderzoek naar de vrijheid en veiligheid van Nederlandse wetenschappers in het publieke debat.

Katie behaalde haar BA Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en haar onderzoeksmaster Geschiedenis (cum laude) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag