Ga direct naar: Inhoud

Petra Drenth, MA

Biografie

Ik werk als communicatiemedewerker bij het NIOD en ben afgestudeerd in Geschiedenis (Uva) en Informatiemarketing en -Management (HBO voor Boekhandel en Uitgeverij). Sinds 2010 werk ik als 'communications officer' voor het internationale project European Holocaust Research Infrastructure (EHRI), waarvan het NIOD de coördinator is. Ik ben voor EHRI mede verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, de website, newsletter, social media, evenementen en het opstellen van communicatieplannen. Tussen 2015-2019 was ik ook betrokken bij de communicatie van een ander groot Europees project, PARTHENOS, waarin het NIOD partner was.

Naast EHRI verricht ik incidenteel andere communicatiewerkzaamheden voor het NIOD. Zo was ik mede redacteur van het jubileumboek Oorlog in onderzoek – 75 jaar NIOD.

Tussen 2007-2010 was ik projectmedewerker en onderzoeker bij het NIOD voor het project ‘Toepassing en uitvoering van de wetten voor oorlogsslachtoffers’. Daarvoor werkte ik voor het Joods Historisch Museum aan diverse tentoonstellingen en het vernieuwen van de vaste opstelling, waaronder 'De geschiedenis van de Joden in Nederland in de 20ste eeuw'. Ook ben ik twee jaar betrokken geweest als onderzoeker en projectmedewerker bij de SOTO, de Stichting OnderzoekTerugkeer en Opvang (inzake slachtoffers van WOII).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Ma13:30 - 16:30 u
  • Di - Vr10:00 - 16:30 u