Ga direct naar: Inhoud
Medewerkers

Dr. Reto Speck

Biografie

Reto Speck is een senior onderzoeker bij EHRI European Holocaust Research Infrastructure. Hij is intellectueel historicus gespecialiseerd in de geschiedenis van de geschiedschrijving, digitale geesteswetenschappen en archieftheorie. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met de digitale transformatie van historisch en archivistisch denken.

Sinds 2010 is hij actief binnen de EHRI - een door de EU gefinancierd consortium van 25 instellingen die bezig zijn met de integratie van Holocaustarchieven en -onderzoek. Reto is co-directeur van EHRI en wetenschappelijk coördinator van het EHRI Preparatory Phase Project dat bedoeld is om van EHRI een permanente Europese onderzoeksinfrastructuur te maken, met eigen rechtspersoonlijkheid en langetermijnfinanciering.

Reto Speck promoveerde in april 2010 aan Queen Mary, University of London, en behaalde zijn BA in hedendaagse geschiedenis en MA in intellectuele geschiedenis aan de University of Sussex (Brighton). Voorafgaand aan zijn doctoraal onderzoek werkte Reto twee jaar bij de Arts and Humanities Data Service in Londen en gaf hij college over de geschiedenis van het politieke denken aan Queen Mary, University of London.

Reto is bovendien Research Fellow bij de vakgroep Digital Humanities van King’s College London.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag