Ga direct naar: Inhoud
2021
Bloomsbury Academic
, London

Global War, Global Catastrophe Neutrals, Belligerents and the Transformation of the First World War

Global War, Global Catastrophe presenteert een geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog als een allesverslindende industriële oorlog die de internationale omgeving met geweld heeft hervormd en daarmee de toekomst van alle mensen in de wereld beïnvloedde.

Op een chronologisch manier identificeren de auteurs de belangrijkste thema's en momenten die het gedrag van de oorlog radicaliseerden en de impact ervan globaliseerden, met gevolgen voor zowel neutrale als oorlogvoerende samenlevingen. Deze omvatten de Duitse invasie van België en de oorlogsverklaring van Groot-Brittannië in 1914, de uitbreiding van de economische oorlogsvoering in 1915, het anti-imperialistische verzet, de Russische revoluties van 1917 en de deelname van de Verenigde Staten aan de oorlog. 

Elk hoofdstuk legt uit hoe individuen, gemeenschappen, natiestaten en rijken het conflict ervoeren, beschouwden en hoe ze zich gedragen toen het zich ontwikkelde tot een totale wereldoorlog. Bovenal stelt het boek dat we alleen door de geschiedenis van neutrale en subjectieve gemeenschappen te integreren volledig kunnen begrijpen wat de Eerste Wereldoorlog zo'n wereldwijd transformerende gebeurtenis maakte.

Dit boek biedt een toegankelijk en leesbaar overzicht van de mondiale geschiedenis van het conflict. Het biedt een vernieuwende geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en een belangrijk alternatief voor bestaande studies over oorlogvoering.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag