Ga direct naar: Inhoud
2012
Amsterdam University Press
, Amsterdam

The Holocaust and Other Genocides An Introduction

Sinds Raphael Lemkin de term genocide bedacht na de vernietiging van het Europese Jodendom tijdens de Tweede Wereldoorlog, ondertekenden de Verenigde Naties in 1948 het Genocideverdrag. Hoewel het verdrag gericht was op het voorkomen van genocide in de toekomst, keerde grootschalige massamoord terug op alle continenten, in Cambodja en Rwanda als enkele van de meest beruchte gevallen.

Zoals in deze handleiding wordt aangetoond, zijn de genocidale processen complex en diep geworteld in de samenleving. Internationale rechtbanken en tribunalen spelen een belangrijke rol bij het voor de rechter brengen van vermoedelijke daders. Om effectief om te gaan met het leren over de Holocaust en andere genociden, is betrouwbare kennis over de loop van de geschiedenis nodig.

Deze unieke gids biedt beknopte informatie over vijf 20e-eeuwse gevallen van genocide, evenals de reactie van internationale justitie. Door relevant gebruik van illustraties en referenties, en door gebruik te maken van de meest recente literatuur, is dit een onmisbaar werk dat nieuw inzicht biedt in de processen van genocide.

Maria van Haperen

Wichert ten Have

Ben Kiernan

Martin Mennecke

Ton Zwaan 

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag