In Beeldbank WO2 zijn ruim 175.000 beelden over de Tweede Wereldoorlog  bijeengebracht. Ze zijn afkomstig uit de collecties van een groot aantal Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het NIOD. U vindt in deze omvangrijke databank de meest uiteenlopende foto's, tekeningen en affiches; van de Duitse inval in de meidagen van 1940 tot de intocht van de Canadezen in Amsterdam en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Het beeldmateriaal kunt u via Beeldbank WO2 bekijken en bestellen.

Iedere maand wordt er aan de hand van een actueel thema bijzonder beeldmateriaal getoond in zogenaamde webspecials. Eerdere specials waren o.a. Dolle dinsdag, Voetbal tijdens oorlogstijd, De bevrijding in Nederland en Luchtoorlog in Friesland.

Bestellen

Op de website kunt u tegen een vergoeding hoge resolutie-bestanden bestellen. Meer informatie over het bestellen of het gebruik van beeldmateriaal voor professionele of particuliere doeleinden vindt u op de Beeldbank.

De kennis ligt bij u

Bij iedere foto wordt geprobeerd om zo veel mogelijk informatie te achterhalen. Soms kan het zijn dat u meer over het materiaal weet dan wij, daarom kunt u direct reageren bij elke beeld dat u bekijkt.

Niet weggooien

Heeft u zelf nog mooie foto’s uit de Tweede Wereldoorlog? Gooi ze niet weg! Het NIOD is er blij mee.

Overweegt u beeldmateriaal te schenken aan het NIOD? Maak dan gebruik van het contactformulier en stuur een bericht naar het NIOD met daarin een korte omschrijving van het materiaal en uw adresgegevens. Het NIOD neemt daarna zo spoedig mogelijk contact met u op en wellicht ziet u binnenkort uw foto’s in de Beeldbank WO2.

Met de actie Niet Weggooien! wil het NIOD samen met vijftien Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra voorkomen dat materiaal uit de Tweede Wereldoorlog van particulieren en instanties uit Nederland en Nederlands-Indië verloren gaat.