Ga direct naar: Inhoud
Medewerkers

Dr. Claire Boost

Biografie

Claire Boost is Programma Manager van 'Nederland en Afghanistan 2001-2021, een onafhankelijk, historisch-wetenschappelijke analyse over de Nederlandse militaire inzet, diplomatieke activiteiten en humanitaire betrokkenheid in Afghanistan tussen 2001 en 2021. 

Hiervoor was ze Project Manager bij het European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) project van het NIOD. Tussen 2017 en 2021 was Claire promovendus aan de Universiteit Maastricht, waar ze onderzoek deed naar de legitimeringsactiviteiten van het Internationaal Straftribunaal voor Rwanda. Naast haar onderzoek doceerde Claire internationaal strafrecht, supranationale criminologie en strafprocesrecht; en was zij lid van het bestuur van het Maastricht Centre for Human Rights.

Voor haar tijd aan de Universiteit van Maastricht beheerde en ontwikkelde Claire programma's gericht op mensenrechten, sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid in Afrika, Europa en Noord-Amerika, vanuit regionale kantoren in Londen, Nairobi, New York en Amsterdam. Ze heeft een master in ‘international crimes and criminology’ (cum laude) van de Vrije Universiteit Amsterdam (2016), en een master in psychologie van de Universiteit van Lausanne (2007).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag