Ga direct naar: Inhoud
-

Archiefstukken aanvragen in de studiezaal

Het is niet mogelijk om voorafgaand aan een bezoek aan de studiezaal archiefstukken te reserveren. De archiefstukken kunnen alleen in de studiezaal worden opgevraagd. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Het aanvragen van archiefstukken

1. Bij uw eerste bezoek aan het NIOD krijgt u een bezoekerspas. U wordt dan gevraagd om enkele gegevens op te geven die dienen voor identificatie, en een legitimatiebewijs te tonen. Op deze pas staan uw naam, uw pasnummer (341-…) en een barcode.

Bij elk volgende bezoek kunt u zich met deze pas aanmelden bij de receptie, door de barcode te laten lezen door de barcodescanner.

2. Wanneer u in het bezit bent van een bezoekerspas, kunt u op de computers in de studiezaal via de ‘aanvraagregistratie’ archiefstukken aanvragen.

3.     In de ‘aanvraagregistratie’ vult u in de juiste vakjes een aantal zaken in:

  • uw pasnummer (341-…)
  • het toegangsnummer (archiefnummer)
  • het inventarisnumer (dossiernummer)

De studiezaalmedewerkers kunnen u hierbij helpen. Let op: zonder pasnummer kunt u geen gebruik maken van de aanvraagcomputers.

-
De aanvraagregistratie

4.     Als u documenten zonder openbaarheidsbeperkingen aanvraagt, worden deze automatisch verwerkt en even later bij uw tafel gebracht.

Geldt er wel een openbaarheidsbeperking, dan verschijnt er een melding in de aanvraagregistratie. U wordt dan verzocht bij de studiezaalbalie een archiefverklaring in te vullen en te ondertekenen.

Het aanvragen van tijdschriften, brochures en kranten(knipsels)

Tijdschriften, brochures en kranten(knipsels) kunt u aanvragen met behulp van de aanvraagstroken die verkrijgbaar zijn bij de uitgiftebalie.

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag