Archiefstukken kunt u met behulp van de computer op de studiezaal aanvragen. Dit werkt als volgt:

  1. Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptie. Hier krijgt u een pasje met uw naam, uw bezoeknummer (341-……) en een barcode. U wordt gevraagd om enkele gegevens op te geven die dienen voor identificatie. Ook kan gevraagd worden naar een paspoort of rijbewijs.
  2. Bij elk volgend bezoek volstaat het de barcode te laten lezen door de barcodescanner die bij de receptie staat.
  3. Op een drietal computers in de studiezaal is het mogelijk archiefstukken automatisch aan te vragen. Hier vult u in de juiste vakjes uw pasnummer (341-….) in, het archiefnummer en het inventarisnummer dat u wilt raadplegen. De studiezaalmedewerkers kunnen u hierbij behulpzaam zijn. Let op: zonder bezoekersnummer kunt u niet gebruik maken van de aanvraagcomputer!
  4. Als de documenten niet beperkt ter inzage zijn vanwege de privacybescherming, wordt uw aanvraag automatisch verwerkt en krijgt u de stukken even later bij uw tafel gebracht. Gelden er wel openbaarheidsbeperkingen, dan krijgt u dit op een schermpje te lezen. U kunt dan bij de studiezaalmedewerkers vragen welke vervolgstappen u moet ondernemen.

Boeken, brochures en kranten(-knipsels) kunt u aanvragen met behulp van de aanvraagstrookjes die te verkrijgen zijn aan de uitgiftebalie.