Ga direct naar: Inhoud
-

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar informatie over een bepaald persoon? Of heeft u vragen over de Tweede Wereldoorlog of andere periodes van massaal geweld? Wilt u iets weten over de dienstverlening van het NIOD? Veel antwoorden kunt u vinden in de Veelgestelde vragen.

Gebruik van archief en bibliotheek

Zoeken naar personen


Algemene informatie


Cijfers

Een inhoudelijke vraag stellen aan het NIOD

Staat uw vraag niet bij de Veelgestelde vragen? Dan is het mogelijk een schriftelijke vraag in te dienen. Het stellen van een schriftelijke vraag kan via ons contactformulier of per post:

NIOD
Antwoordnummer 45629
1040 VE Amsterdam

Houd er rekening mee dat niet alle inhoudelijke vragen schriftelijk kunnen worden beantwoord. Het is mogelijk dat u voor de beantwoording van een vraag uitgenodigd wordt om zelf onderzoek te doen in de studiezaal, of dat u wordt doorverwezen naar een andere instantie.

Let op: aan de beantwoording van een inhoudelijke vraag kunnen kosten verbonden zijn.


De kosten van het beantwoorden van een vraag

Als er een uitgebreid onderzoek nodig is om uw vraag te beantwoorden, kunt u dat door een medewerker van het NIOD laten uitvoeren. Het NIOD rekent daarvoor een onderzoekstarief van €50,00 per uur.

Voorafgaand aan het onderzoek ontvangt u een offerte met een inschatting van de benodigde onderzoekstijd. Deze offerte is twee weken geldig. Als de offerte wordt goedgekeurd, zal het NIOD in principe binnen vier weken het antwoord verzenden. De factuur zal na afronding van het onderzoek worden toegestuurd.

Het onderzoek wordt nauwgezet uitgevoerd door onze medewerkers. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat de gezochte antwoorden in onze collecties aanwezig zijn.

 

Deel deze pagina
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag