Ga direct naar: Inhoud
Medewerkers

Quynh Nguyen, MA

Biografie

Quynh Nguyen is promovendus aan zowel de Universiteit van Amsterdam als het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust-, en Genocidestudies, met haar onderzoek The US-VN politics of post-war reconciliation. Dit onderzoek maakt onderdeel uit van het door het NWO gesubsidieerde Vidi-project Bones of Contention: Technologies of Identification and Politics of Reconciliation in Vietnam, geleid door Dr. Tam T. T. Ngo, senior onderzoeker bij het NIOD en het Max Planck Institute for the Study of Religious and Ethnic Diversity (Göttingen, Duitsland). Binnen het Bones of Contention-onderzoekskader onderzoekt Quynh Nguyen de politiek van verzoening tussen de Verenigde Staten en Vietnam, met betrekking tot hun gezamenlijke inspanning om verantwoording af te leggen voor de oorlogsslachtoffers aan beide kanten.

Quynh Nguyen behaalde eerder een MA in Human Rights and Multi-level Governance aan de University of Padua, Italië, en een BA in Government aan Smith College, VS. Haar onderzoeksinteresses tijdens haar academische carrière richtten zich op de betrekkingen tussen China en Vietnam en op de politieke- en onderwijssystemen in Vietnam. Tussen haar studies door werkte ze aan haar onderzoeksvaardigheden en breidde ze haar onderzoeksinteresses uit door deel te nemen aan verschillende internationale denktanks, waaronder de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs, Frankrijk, en de Onderzoeksdienst van het Europees Parlement (EPRS) in Brussel, België.

Publicatie:
Burns , T. en Nguyen, Q. (2019). "Parenting and friendships in the 21st Century." In Burns, T. en F. Gottschalk (red.), Educating 21st Century Children: Emotional Well-being in the Digital Age, OECD Publishing, Parijs, https://doi.org/10.1787/c9881f36-en.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag