Ga direct naar: Inhoud
Medewerkers

Dr. Haqmal Daudzai

Biografie

Dr. Haqmal Daudzai is als onderzoeker betrokken bij 'Nederland en Afghanistan 2001-2021', een onafhankelijk, historisch-wetenschappelijke analyse over de Nederlandse militaire inzet, diplomatieke activiteiten en humanitaire betrokkenheid in Afghanistan tussen 2001 en 2021. 

Dr. Daudzai promoveerde in 2019 aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Erfurt, Duitsland. Zijn promotieonderzoek concentreerde zich op de inspanningen van Afghanistan om een staat op te bouwen na de militaire interventie van de VS/NAVO in 2001. Met een DAAD-beurs behaalde hij zijn Master in Public Policy and Good Governance aan de Willy Brandt School of Public Policy van de Universiteit van Erfurt. Dr. Daudzai is auteur van meerdere wetenschappelijke artikelen en een boek over politiek, bestuur en veiligheid in Afghanistan.

In zijn co-auteurschap van het boek "Glocalized Security: Domestic and External Issues in International Security" (momenteel in behandeling bij Indiana University Press) gaat Dr. Daudzai in op de implicaties van de onvoorwaardelijke terugtrekking van de VS/NAVO uit Afghanistan en de gevolgen daarvan voor de veiligheid in de regio.

Voorafgaand aan zijn huidige functie bekleedde hij verschillende functies binnen meerdere internationale ontwikkelingsorganisaties. Zo was hij tot 2022 programmamanager voor Afghanistan/Pakistan bij IPSO International in Berlijn. Van 2008 tot 2011 werkte hij voor USAID als politiek adviseur voor het Afghaanse nationale parlement in Kabul. Bovendien was hij van 2017 tot 2019 gastdocent aan de Universiteit van Kabul.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag