Ga direct naar: Inhoud

Biografie

Lema Salah is historicus en heeft een BA Geschiedenis afgerond aan de Radboud Universiteit (2014), gevolgd door een Research Master Historical, Cultural & Literary Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2019) met een specialisatie Research Master Gender Studies aan Utrecht Universiteit (2019).

Lema studeerde af op militaire geschiedenis en genderbeleid binnen nationaal én internationale context, waarbij de Nederlandse missies in Afghanistan als casestudy zijn onderzocht.

Zij is gespecialiseerd en afgestudeerd op onderwerpen aangaande militaire geschiedenis, gender, Afghanistan, conflictstudies en internationale organisaties. Andere interesses zijn internationale betrekkingen en vredeshandhaving. Als onderzoeker richt zij zich met name op kwalitatief onderzoek en heeft ervaring met o.a. diepte-interviews, focusgroepen en beleidsanalyses. Naast haar onderzoek heeft zij onderwijservaring in zowel bachelor- als mastervakken; en scriptie- en stagebegeleiding.

Momenteel is zij werkzaam als Ph.D. kandidaat en verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Politicologie/Centrum voor Internationaal Conflict: Analyse & Management) en Nederlandse Defensie Academie (Militaire Wetenschappen). Het Ph.D. onderzoek is gericht op militair leiderschap, organisatiecultuur en personeelsbehoud binnen de Nederlandse krijgsmachten. Zij verricht haar Ph.D. onderzoek in deeltijd in combinatie met de huidige onderzoekspositie aan het NIOD.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Volg ons op
NIOD
Herengracht 380
1016 CJ Amsterdam
020 52 33 800
Openingstijden studiezaal
  • Di - Vr09:00 - 17:30 u
  • Gesloten op maandag